Zoeken naar Franse wijnen

 
 
Franse wijnen
franse wijnen
Wijntoerisme Officiële website voor toerisme in Frankrijk.
Activiteiten in en rond de wijngebieden. Het label Vignobles Découvertes. Overnachten in de wijngaard. Daniel Gillet Inter Beaujolais. Inter Beaujolais Domaine Baron de l'Ecluse. 8 dames 8 wijnstreken 8 heel persoonlijke ervaringen en aanraders.
paintball
De beste wijnen uit Frankrijk online kopen Colaris.nl.
De mooiste wijnsteken allen met rijke historie. Wereldwijd wordt er is Frankrijk het rolmodel voor wijnen en vinificatiemethodes. Door de verschillende klimaten diversiteit in de landschappen en tal van druivenrassen wordt er een enorme verscheidenheid aan wijnen gemaakt. De Franse wijnbouw historie. Al 600 voor Christus verbouwden de Grieken en Féniciërs wijndruiven is het Franse landschap. De wijngebieden ontstonden echt toen de Romeinen overheersten. Dit was met name het geval in de heuvelachtige gebieden met rivieren die erg van belang zijn bij de belangrijkste wijngebieden. Na de val van Het Romeinse rijk hebben de kloosters na enkele honderden jaren de wijngaarden voor hun rekening genomen waardoor de wijnbouw weer tot bloei kwam.
autolening berekenen
Wijnstreken en wijngebieden Wijn in Frankrijk Vins de France.
Toch hebben deze wijngaarden één gemeenschappelijk punt een breedtegraad die ze een noordelijk en fris tintje geeft. Met zijn droge wijnen likeurachtige wijnen en mousserende wijnen is het de derde Franse streek op het gebied van kwaliteitswijnen. Het Loiredal staat bekend om zijn zachte klimaat zachte winters waarin Atlantische lagedrukgebieden met regen en vochtigheid elkaar opvolgen. In de zomer blijven de temperaturen redelijk hoog maar wordt het niet al te heet. De Loire valt samen met de noordelijke grens van de wijnbouw. Over het algemeen is het er minder zonnig en vochtiger. Natuurlijk zijn er langs de 500 kilometer lange Loire richting het oosten meer verschillen te ontdekken dan men denkt.
plafonnier led
Franse wijn Lekkere Franse wijn online kopen! AbelsWijnen.nl.
Online Franse wijn kopen? De lekkerste Franse wijnen koopt u bij Abels Wijnen. Elke Franse wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf 50. Online wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk hieronder snel ons assortiment Franse wijnen! Kenmerken van Franse wijn. Franse wijn is nog altijd zeer populair. Zowel in volume als omzet is Franse wijn nog steeds de meest geproduceerde wijn ter wereld. Frankrijk bezit dan niet de meeste wijngaarden ter wereld die eer komt Spanje toe maar het is nog steeds het wijnland bij uitstek.
Ontdek de beste rode wijn uit Frankrijk De Wijnbeurs.
Frankrijk is het ultieme klassieke wijnland hier ligt de roots van de wereldwijde wijnbouw. Een groot aantal van de wijngebieden is wereldwijd bekend. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste Franse rode wijnen voor de scherpste prijzen. Bekijk snel ons Franse wijn aanbod. Rode wijn uit Frankrijk. Frankrijk is het ultieme klassieke wijnland hier ligt de roots van de wereldwijde wijnbouw. Een groot aantal van de wijngebieden is wereldwijd bekend. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste Franse rode wijnen voor de scherpste prijzen. Bekijk snel ons Franse wijn aanbod. Rode wijn uit Frankrijk. Frankrijk is het ultieme klassieke wijnland hier ligt de roots van de wereldwijde wijnbouw. Een groot aantal van de wijngebieden is wereldwijd bekend.
Wijnbouw in Frankrijk Wikipedia.
Bijvoorbeeld wijn met de AOC Bordeaux kan uit de volledige wijnstreek Bordeaux komen. De Bordeaux wordt onderverdeeld in grote regio's zoals de Médoc. Binnen Haut-Médoc hebben de beste wijnen een zogenaamde gemeente-appellation zoals Pauillac Margaux en Saint-Estèphe. Vervolgens is er nog een eregalerij van geklasseerde wijnen de zogenaamde grands crus. In de Bordeaux is de officiële classificatie in 1855 vastgesteld en werden de beste wijnen dit gebaseerd op de verkoopprijzen van de voorafgaande jaren van dat moment in vijf categorieën geplaatst. De wijnen van de hoogste categorie zijn Premier Grand Cru. Voorbeelden hiervan Château Latour Château Lafite Rothschild Château Haut-Brion Château Margaux en Château Mouton Rothschild.
Ontdek onze wijnen in het hart van de Var in Frankrijk.
De planten werden steeds met de meeste zorg onderhouden wat hen een immens potentieel geeft voor het maken van topwijnen. In het Château de Majoulière worden alleen de beste AOP wijnen gemaakt. De grond wordt bewerkt op een ecologisch verantwoorde manier en de planten worden op laag rendement gesnoeid. Hier oogst men met de grootste zorg. Voor de rode wijn worden de cépages Grenache Syrah en Cabernet Sauvignon gebruikt. Voor de rosé gebruikt men Cinsault Grenache en Syrah. De rode wijn is krachtig gestructureerd en harmonieus terwijl de rosé soepel en fruitig is. In 2009 werd Sauvignon Blanc en Vermentino Rolle aangeplant. Na een manuele selectie van de beste druiven en na zachte ontsteling en persing wordt de wijn zo veel mogelijk met behulp van zwaartekracht verwerkt.
De wijnen en wijngebieden van Bourgogne Officiële website voor toerisme in Frankrijk.
De wijnen en wijngebieden van Bourgogne Bougogne fr. Land wijndruiven en herkomstbenaming. Van noord naar zuid de wijngaarden van Chablis de Grand Auxerrois Tonnerre Joigny en van Vézelay de wijngaarden van de Côtes de Nuits de Hautes Côtes de Nuits en de Châtillonnais de wijngaarden van de Côte de Beaune en de Hautes Côtes de Beaune de wijngaarden van de Côte Chalonnaise en de Couchois en tenslotte die van de Mâconnais. De grondslag van het typerende karakter van de bourgognewijnen.
Ontdek wijnland Frankrijk Gall Gall.
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Franse wijnproducenten maken al eeuwenlang uiteenlopende Franse wijnen van topklasse. Voor talloze internationale wijnmakers vormt het land nog steeds hét grote voorbeeld op wijnbouwgebied. Arrogant Frog Chardonnay Viognier 75CL. Louis Bernard Costières de Nimes Wit 75CL. Montenay Reserve Syrah Cabernet 75CL. Bekijk alle Franse wijnen. Beroemdste wijnland ter wereld.

Contacteer ons